Welkom

Misschien ken ik je, misschien ook (nog) niet... Feit is dat je op de één of andere manier mijn blog gevonden hebt.
In 2011 verhuisden mijn man en ik met onze zoontjes vanuit België naar een compound in Al Jubail Industrial City in Saoedi-Arabië. In september 2014 verhuisden we naar Bahrein. Tijdens die periode in het Midden-Oosten hield ik deze blog bij.
Intussen zijn we sinds de zomer van 2018 teruggekeerd naar België. Ik ben toen een hele nieuwe weg ingeslagen en startte een eigen praktijk als balanscoach.

Woestijnmama

dinsdag 6 maart 2012

shoppen!

Shoppen dus. Zoals eerder gezegd, een van de enige vormen van entertainment hier... wat dus maakt dat de shoppingcentra in de weekends overlopen van het volk. En van de kinderen, want zondag is familiedag, wat concreet betekent: geen vrijgezelle mannen welkom (vrouwen geen probleem, zij zijn toch bedekt ;-)). Hoewel dat naar verluidt ook al snel wordt omzeild door dames die wel even in en uit lopen met zo een man en dus doen alsof het hun echtgenoot is. Maar veel kinderen dus, wat voor de nodige drukte maar ook gezelligheid zorgt. En aangezien het pure shoppen niet bepaald iets is waar je je kinderen happy mee houdt, hebben ze in deze shoppingcentra een soort mini-attractieparken, speciaal voor hen.




Maar winkels hebben ze in deze shopping uiteraard ook. H&M, Toys R Us, Go Sport, Esprit, Accessorize, The Body Shop... het is maar een greep uit het aanbod. Uiteraard worden deze multinationals afgewisseld met typisch Arabische winkeltjes waar je je bijvoorbeeld een nieuwe Abbaya kan aanschaffen. Bovendien kwamen we ook in een soort kruising tussen Carrefour en Macro terecht waar we alweer enkele dingen vonden om onze nu bijna complete huisraad mee aan te vullen. Nu moet je weten, heel veel producten worden ingevoerd en dan stuit je vroeg of laat natuurlijk onvermijdelijk op problemen zoals slechts half aangeklede dames op verpakkingen. Maar gelukkig heeft de censuurman daar iets op gevonden:



Geef toe, it makes you wonder: wie is die censuurman eigenlijk... en hoe word je dat in Saoedi-Arabië? Mja, ik veronderstel dat enkel Allah daarop kan antwoorden.

Nu goed, van al dat shoppen krijgt een mens honger, dus was het tijd de family section van een restaurant binnen te gaan. Inderdaad, want ook hier worden families en vrijgezelle mannen zorgvuldig van elkaar gescheiden. En ook binnen de family section kan je niet in het bord van de familie naast je kijken, want elk tafeltje wordt afgeschermd door middel van gordijntjes. Wij lieten ze open, maar Saoedische families sloten ze netjes, zoals je hieronder kan zien. Hoe ze dan iets bijbestellen? Even roepen of gewoon, een arm die door het gordijntje naar buiten komt met een leeg glas... bijvullen aub!
We hadden ook nog bijna een incident aan de hand, toen een dame even buiten het gordijn kwam om daar, naast de tafel op de grond te beginnen bidden. Lucas bleef maar vragen wat die mevrouw toch deed en Nathan vond het rechtop staan en weer buigen van die dame vooral erg lachwekkend. Moet je weten, Nathan heeft een erg smakelijk maar op zo een moment misschien niet helemaal gepast lachje ;-). Wij besloten dus maar snel de rekening te vragen en keerden moe, maar met gestilde (shop)honger terug naar huis!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten